През граничните пунктове на Сърбия хладилните камиони с бързоразвалящи се стоки ще преминават с приоритет

През граничните пунктове на Сърбия хладилните камиони с бързоразвалящи се стоки ще преминават с приоритет

 

От полунощ на 15 май към 16 май 2024 година, хладилните камиони, които превозват бързоразвалящи се стоки, отново ще имат предимство при преминаване през граничните пунктове на Сърбия. Това решение беше взето след обсъждане и съгласуване с бизнеса, като администрацията на митниците прие, че превозвачите на пресни плодове, зеленчуци, месо, цветя и гъби трябва да бъдат с предимство.

На 25 април се взе временно решение да се преустанови предимството на хладилните камиони, след като бяха изтъкнати злоупотреби с предимството, включващи превоз на различни стоки през границата. Въпреки това, експертите предупредиха, че това може да доведе до намаляване на износа и загуби както за икономиката, така и за бюджета.

Митническата администрация призовава асоциациите на превозвачите да представят предложения за решението до края на седмицата, за да се решат възможно най-бързо въпросите около приоритетното преминаване през границата на камионите с бързоразвалящи се стоки. Важно е да се намери баланс между икономическите интереси и контрола на границите, за да се гарантира плавно преминаване на стоките и стабилност за бизнеса.

#транспорт #европа #иран #близък изток  #българия #логистика и спедиция #logistics and spedition #transport #bulgaria #europe #middle east

Loading

Подобни публикации

Leave a Comment