Безплатно пътуването по магистралите и мостовете за Рамазан Байрам в Турция

Безплатно пътуването по магистралите и мостовете за Рамазан Байрам в Турция

 

В Турция започва дълга 9-дневна ваканция по случай светения мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Празникът ще бъде празнуван от 9 до 12 април. Уикендите преди и след Байрам са добавени към ваканцията, като тя става 9 дни.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е издал указ за безплатно пътуване на МПС-та по магистралите и мостовете на страната през всички 9 дни на ваканцията за Рамазан Байрам. В очакване на интензивен трафик по време на ваканцията, са взети допълнителни мерки за контрол на движението по магистралите, тунелите и мостовете, както и за контрол на автобусните превози и цените на билетите.

През 3 дни на Рамазан Байрам пътуването в автобусите, метробусите и метролиниите в Истанбул, както и в други големи градове, ще бъде безплатно.

От 1 април Гърция въвежда издаването на визи с ограничен достъп за турските граждани, което позволява посещението на десет гръцки острова за 7 дни.

Предвижда се наплив на туристи както към морските курорти, така и към всички райони на Турция, включително и посещения на българските изселници в родните им места.

Loading

Related posts

Leave a Comment